Pedique

Pedicure Praktijk Roden

Tips

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaande tips.

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf echter niet te lang met uw voeten in het water, want hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huis kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af met een schone handdoek, vooral kussen uw tenen. Trek hierna niet gelijk uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om op te drogen. 

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voeten crème, maar zo ook bij ieder huidtype. Vraag welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken of welke bij u huidtype past. 

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening welke meestal voorkomt aan de grote teennagel. Deze aandoening moet zo snel mogelijk worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van een ingroeiende teennagels zijn: 

- Druk door slecht passende schoenen

- Het verkeerd/te kort knippen van de nagels

- Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor wanneer de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Zelf kun je veel doen om de kloven te voorkomen:

- 1 keer per week vijlen op een droge huid ( één richting op!)

- Iedere avond uw voeten insmeren met crème 

Pas op! Als er echt een kloof dreigt, laat u dan direct behandelen. Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan 's ochtends. Op deze manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en natuurlijk voetproblemen. Let bij aanschaf ook op de breedte van de schoen.